Cornulete bicolore

de MIUTA in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 3424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 pl.zahar vanilat
  • 150 g unt
  • aproximativ 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • SIROP
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa
  • o esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Se pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit.


Se fierbe siropul si se da la racit.


Se amesteca ouale cu untul topit,zaharul vanilat,zaharul tos,coaja de lamaie,faina si maiaua.Se pune treptat laptele caldut si framantam.


Se imparte compozitia in doua si o parte se framanta cu doua linguri de cacao.


Se lasa la crescut o jumatate de ora.


Fiecare bucata de aluat se imparte in 5 bucati in total trebuie sa avem 5 bile negre si 5 bile albe.Se intind cu sucitorul si se suprapun in functie de preferinte,se taie triunghiuri,se umplu sau nu si se ruleaza.Eu le-am umplut cu rahat,ciocolata si fineti.


Se pun in tava in care am pus hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu cca 20 minute.


Cand se scot din cuptor se imbaiaza in siropul racit si daca dorim le putem presara cu fulgi din nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

26.09.2011, 09:10

bine arata

Lau 1

03.10.2011, 14:17

bune

brunetica 1

04.11.2011, 20:12

nu pot sa rezist , prea apetisante si delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu branza