Cornulete bicolore cu cocos

de pity19 in Dulciuri, 21 Mar 2014 | 8103 vizualizari

 

Eu am umplut cornulete si cu nutella ....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 250 gr unt ,
  • un plic drojdie ,
  • 3 linguri zahar ,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 3 lg cacao ,
  • doua oua,
  • un galbenus ,
  • rahat ,
  • nutella ,
  • cocos ,
  • zahar pentru sirop ,
  • apa .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore cu cocos:

Adaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic. Impartim aluatul in doua parti egale. Peste o parte adaugam 3 lg cacao si framantam pana aluatul prinde o culoare uniforma. Lasam aluatul la  dospit acoperit aprox 40 de minute in loc cald.

Cand aluatul a dospit impartim atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 bucati. Se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire. Se pune peste foaia colorata, foaia alba si se taie in forma de triunghi. Se pune pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat, apoi se ruleaza. Se pun in tava acoperita cu foaie de copt. Preincalzim cuptorul la 18 grade si se dau cornuletele la copt pentru cca 15-20 minute. Se lasa la racit.

Eu am facut siropul cu 15 minute inainte ca cornurile sa fie gata. Punem intr-o oala 5 linguri de apa, dam la foc mic. Dupa cca 3 minute adaugam 4 linguri de zahar, lasam sa se topeasca, iar la sfarsit adaugam cocos. Lasam la racit.

Cand s-a racit dam cornuletele prin sirop si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

simonacallas 1

21.03.2014, 20:56

Pushaa 1

21.03.2014, 21:12

foarte bune!

MotanLaOale 1

22.03.2014, 00:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

ieri la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

ieri la 10:09

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede