Cornulete bicolore de post

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 8984 vizualizari

 

m-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-in-doua-culori-de-post--2853.html E grozava reteta, multumesc pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 pliculet condimente pentru vin fiert
  • Ingrediente aluat alb:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente aluat colorat:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • Am folosit gem de prune pentru umplutura iar la decor nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore de post:

Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute.

Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus.

Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora.

Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x colorate).

Am intins pe masa de lucru cate o biluta alba si una colorata, le-am suprapus si am mai aplatizat aluatul, dupa care l-am impartit in 8, am asezat cate o lingurita de gem de prune si am rulat cornuletele pornind de la baza spre varf.

Le-am tinut la cuptor cca 20- 25 min. (180grade) si la scoaterea din tava le-am plonjat in siropul rece.

Le-am decorat cu nuca de cocos si le-am tras in chip pentru voi! ;)

 

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie preincalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Steffy 1

25.03.2013, 21:18

Arata foarte bine!

ericsson 1

25.03.2013, 21:57

mmmmmhhhhh ce bine arata!felicitari!!!salivez
trebuie incercate

diana_k 1

26.03.2013, 09:36

bune, bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)