Cornulete bicolore de post

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 5962 vizualizari

 

m-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-in-doua-culori-de-post--2853.html E grozava reteta, multumesc pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 pliculet condimente pentru vin fiert
  • Ingrediente aluat alb:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente aluat colorat:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • Am folosit gem de prune pentru umplutura iar la decor nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore de post:

Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute.


Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus.


Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora.


Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x colorate).


Am intins pe masa de lucru cate o biluta alba si una colorata, le-am suprapus si am mai aplatizat aluatul, dupa care l-am impartit in 8, am asezat cate o lingurita de gem de prune si am rulat cornuletele pornind de la baza spre varf.


Le-am tinut la cuptor cca 20- 25 min. (180grade) si la scoaterea din tava le-am plonjat in siropul rece.


Le-am decorat cu nuca de cocos si le-am tras in chip pentru voi! ;)



 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie preincalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Steffy 1

25.03.2013, 21:18

Arata foarte bine!

ericsson 1

25.03.2013, 21:57

mmmmmhhhhh ce bine arata!felicitari!!!salivez
trebuie incercate

diana_k 1

26.03.2013, 09:36

bune, bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)