Cornulete cu finetti sau crema pasticcela

de dee08 in Prajituri, 5 Feb 2010 | 6545 vizualizari

 

O reteta uimitoare..Foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (daca aveti puteti folosi 250 gr faina Manitoba,eu nu am avut)
  • 50 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • marmelada, nuttela sau crema pasticcera (reteta mai jos)
  • Crema pasticcera:
  • 1/2 l lapte
  • 3 galbenusuri(daca sunt mici ouale puneti 4)
  • 80 gr zahar
  • 50 gr faina
  • sucul unei jum de lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu finetti sau crema pasticcela:





Incalzim foarte putin laptele.Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el.

Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele.

Adaugam si ouale intregi si framantam cat se le amestecam cum trebuie.

Adaugam treptat laptele si amestecam pana la omogenizare.In cazul in care e un pic lipicios framantati cu mana infainata.Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste.Eu am framantat in jur de 5 minute si am mai adaugat maxim o lingura de faina.

Punem aluatul la crescut cam 2 ore.eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 40 grade.Creste super frumos si mai rapid orice aluat.



Dupa aceste 2 ore scoatem pasta si o impartim in 3 bilute.Pe fiecare o intindem,o taiem cu un cutit,o umplem si o rulam de la baza spre varf(daca umpleti cu crema puneti mai mult la baza si mai putin spre varf)

Le asezam intr-o tava(eu nu am tapetat-o cu nimic,i-am pus doar hartie pergament)si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu un amestec de lapte(1 lingura)si un galbenus si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 pt 15 minute(eu am cuptorul pe curent,la cele cu gaz se poate sa dureze un pic mai mult).





Crema pasticcera:





Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul apoi adaugam faina impreuna cu z vanilinat si sucul de lamaie.cand s-a incalzit(nu trebuie sa fie fierbinte)se adauga usor peste compozitia de galbenusuri si se omogenizeaza.

Se fierbe la foc mic cam 20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu finetti sau crema pasticcela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ubulika 1

18.12.2011, 15:43

Bunica 1

18.12.2012, 06:21

La multi ani!

Geanina87 1

18.12.2012, 15:27

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem