Cornulete cu gem

de katty in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 5942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr osanza (sau unt)
  • un plic drojdie uscata (7 gr)
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 300 gr gem de prune
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata.


Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca atat cat sa putem tine degetul in el, fara a ne arde.Facem o adancitura in mijlocul fainii, in care punem osanza si laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste. Punem vasul intr-un loc cald si lasam aluatul sa creasca pentru 30 de minute.


Impartim aluatul in 4 parti, pe care le intindem sub forma de cerc intr-un strat subtire. Impartim cercul cu un cutit bine ascutin in 8 triunghuri relativ egale. La baza fiecarui triunghi asezam cate o lingurita de gem, apoi rulam spre varful triunghiului. Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt.


Dam tava la cuptorul preincalzit pana devin aurii.


Scoatem cornuletele si cat mai sunt caldute le presaram bine cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

simona72 1

05.03.2015, 10:15

Bune si astea!

anca_rm 1

05.03.2015, 13:05

fragede si bune

Rocsi 1

05.03.2015, 20:09

Le ador!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu lapte batut