Cornulete cu gem de caise si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 10319 vizualizari

 

Am facut o inspectie prin camara,pe la borcanele cu dulceturi si gemuri si am constat ca pot sa ies cu ele la vanzare,ca multe am facut.....dar pana sa le vand le fac felul in diverse moduri..acum am ales cornulete......

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina + 2,3 linguri pentru infainat blatul
  • 220 g untura
  • 1 praf de co[t cu sofran
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de caise amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de caise si nuca:

Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca.


Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu sucitorul si o taiem in 8. Pe fiecare bucatica punem gemul de caise amestecat cu nuca macinata si apoi rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade) cca 30 min sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca sunt gata. Le scoatem din tava si le tavalim cat sunt calde prin zahar farin.


Sunt foarte fragede si delicioase.

 

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa sa nu se arda cornuletele pe fund....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

simonacallas 1

15.05.2014, 06:59

Bune cornulete ai facut Cu gem si cu nuca imi plac cel mai mult

MOKUSKA 1

15.05.2014, 09:34

Foarte delicioase!

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede