Cornulete cu gem de caise si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 17341 vizualizari

 

Am facut o inspectie prin camara,pe la borcanele cu dulceturi si gemuri si am constat ca pot sa ies cu ele la vanzare,ca multe am facut.....dar pana sa le vand le fac felul in diverse moduri..acum am ales cornulete......

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina + 2,3 linguri pentru infainat blatul
  • 220 g untura
  • 1 praf de co[t cu sofran
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de caise amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de caise si nuca:

Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca.

Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu sucitorul si o taiem in 8. Pe fiecare bucatica punem gemul de caise amestecat cu nuca macinata si apoi rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade)  cca 30 min sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca sunt gata. Le scoatem din tava si le tavalim cat sunt calde prin zahar farin.

Sunt foarte fragede si delicioase.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa sa nu se arda cornuletele pe fund....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simonacallas 1

15.05.2014, 06:59

Bune cornulete ai facut Cu gem si cu nuca imi plac cel mai mult

MOKUSKA 1

15.05.2014, 09:34

Foarte delicioase!

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem