Cornulete cu gem de caise si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 17463 vizualizari

 

Am facut o inspectie prin camara,pe la borcanele cu dulceturi si gemuri si am constat ca pot sa ies cu ele la vanzare,ca multe am facut.....dar pana sa le vand le fac felul in diverse moduri..acum am ales cornulete......

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina + 2,3 linguri pentru infainat blatul
  • 220 g untura
  • 1 praf de co[t cu sofran
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de caise amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de caise si nuca:

Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca.

Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu sucitorul si o taiem in 8. Pe fiecare bucatica punem gemul de caise amestecat cu nuca macinata si apoi rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade)  cca 30 min sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca sunt gata. Le scoatem din tava si le tavalim cat sunt calde prin zahar farin.

Sunt foarte fragede si delicioase.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa sa nu se arda cornuletele pe fund....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simonacallas 1

15.05.2014, 06:59

Bune cornulete ai facut Cu gem si cu nuca imi plac cel mai mult

MOKUSKA 1

15.05.2014, 09:34

Foarte delicioase!

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cornuletele copilariei