Rulada cu mere

de iri_iri in Dulciuri, 1 Mar 2012 | 3455 vizualizari

 

....o rulada clasica cu mere care merge foarte bine si in zilele de post dar si acum cand criza este asa mare si ne limitam la cat mai putin...

 

INGREDIENTE

  • 500g faina,
  • o cana apa calduta,
  • un cub drojdie,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 2 linguri de otet,
  • 1 kg de mere,
  • scortisoara,
  • zahar pudra,
  • 50g margarina
  • un plic de zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Din cana de apa, drojdie, 2 lingurite de zahar si 3 linguri de faina facem o maia care o lasam sa creasca pana isi mareste volumul, apoi o adaugam peste faina cernuta. Adaugam otetul si margarina care a fost lasata la temperatura camerei ,dupa care framantam un aluat elastic pe care il lasam la crescut intr-un loc calduros.


Separat spalam merele si le dam pe razatoare si apoi le calim impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si scortisoara dupa gust.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 parti si intindem fiecare foaie peste care punem un pic de ulei si o parte din compozitia de mere, rulam si asezam rulada formata intr-o tava care a fost unsa cu ulei...Mie mi-au iesit 3 rulade. Le ungem deasupra cu un pic de ulei si le intepam din loc in loc cu o scobitoare. Le dam la cuptor cam 40 de minute dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

scortisoara merge foarte bine cu merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marinicayou10 1

02.03.2012, 12:01

Ce bine arata vreau si eu

DIANA B 1

02.03.2012, 14:20

Mere , scortzi ... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

iri_iri 1

03.03.2012, 08:22

ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi