Cornulete cu nuca

de Rocsi in Prajituri, 22 Sep 2012 | 4633 vizualizari

 

Niste fursecuri delicioase ce se potrivesc langa o cana de lapte, o cafea , un ceai si altele.Vi le recomand cu drag si multumesc Cristinei pentru reteta (Diva in bucatarie)! Va zic de pe acum sa nu imi cereti, nu am pentru ca le-am facut pachet!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 galbenus + 1 ou
  • 140 gr nuca macinata
  • 360 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 43
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta.
Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana.
Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si pe care sa il modelam usor.
Il infasuram in  folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.
Scoatem aluatul, rupem bucatele si formam cornulete (eu le-am dat o forma de potcoava).
Le asezam in tava si le introducem in cuptorul incins.

Le lasam acolo cat sa prinda o usoara culoare aurie.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin ( nu de tot) apoi le tavalim prin zahar pudra.
Sunt fragede si nu te mai saturi de ele!
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuleţe cu nucă şi vanilie