Cornulete cu nuca

de Lau in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 817 vizualizari

 

M-am inspirat de pe Enjoy Dessert.
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 3 galbensuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 5 linguri apa
  • coaja de portocala
  • 1 praf de copt
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul,100 g untura si incepem sa framantam adunand faina de pe margine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie, adaugam apa rece).


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece 30 min.


Scoatem aluatul de la rece, il ungem cu untura ramasa si impachetam aluatul, invelim in folie si dam din nou la rece 1 ora.


Intre timp, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare, adaugam nuca, cacao, esenta si amestecam bine.


Intindem aluatul pe masa infainata, taiem patratele/triunghiuri si punem cate o lingurita de umplutura.


Rulam dandu-i forma de cornulet. Le asezam in tava tapetata si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.


Cand sunt fierbinti le trecem prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ksenya 1

07.01.2017, 09:17

ce ar mere 2-3 la cafea,acum....

Lau 1

07.01.2017, 09:46

dantes 1

07.01.2017, 11:09

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de cereale