Cornulete cu rahat

de iry-gabriela in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 7977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • un cub de drojdie,
  • un pachet de margarina,
  • 200 gr de untura,
  • o cana de bors,
  • o fiola de esenta de vanilie,
  • faina cat cuprinde,
  • rahat si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Pentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia.  Apoi drojdia dizolvata se va adauga peste amestecul de untura si margarina. Se va adauga esenta si apoi faina dupa care se va framanta pana se va forma un aluat nelipicios si elastic, care se va lasa la crescut pentru o ora .

Aluatul astfel crescut se va intinde in strat subtire dupa care se va taia triunghiuri in aluat cu cutitul sau cu forma pentru saratele. Se vor aseza bucatele de rahat la baza mare a triunghiului si se va rula spre varful triunghiului. Astfel obtinute cornuletele se vor coace la cuptor bine incins pentru 20 de minute. Apoi se vor scoate si se vor pudra cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

20.11.2013, 12:06

Bunatate de cornulete

iry-gabriela 1

20.11.2013, 13:13

rocsi

moi_miruna 1

06.03.2014, 21:51

foarte bine arata!

o singura intrebare am: pot cumpara borsul din supermarket sau trebuie musai cel facut in casa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete ''Buni''