Cornulete cu rahat (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 7637 vizualizari

 

Sunt inspirate de la Valclaudia! Mi-au placut mult pt ca sunt foarte fragede si aromate....!

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 200 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • 600 gr faina
  • rahat pt umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

-amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

-dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

-punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic.

-acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao.

- aceste doua aluaturi le impartim in  3 buc albe si 3 maro pe care le intindem pe rand intr-o foaie rotunda pe care o taiem cu un cutit  in 8 triunghiuri

-  la baza fiecarui triunghi asezam cate o bucata rahat si rulam strans pornind de la baza catre varf.

-  asezam cornuletele pe hartie de copt in tava, pe care o dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc  cca. 20-30 min

- le pudram cu zahar fierbinti ar fi ideal dar eu nu am reusit si le-am pudrat reci punandu-le intr-o punga si adaugand zaharul pudra iar apoi am scuturat bine punga si astfel s-a asezat frumos si uniform zaharul pe ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec red velvet (de post)