Cornulete cu scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 26 Feb 2014 | 2661 vizualizari

 

Astazi va propun o reteta usoara, pe care o puteti face impreuna cu copii. Piticului meu i-a placut foarte mult sa modeleze cornuletele si a fost foarte mandru de rezultate. Daca veti incerca reteta, cu siguranta o veti repeta :D.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 110 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 260 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru pudrat:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu scortisoara:

Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine spumos. Separat amestecam faina cu scortisoara si nuca macinata apoi le adaugam peste unt si framantam un aluat moale, dar nelipicios (de consistenta plastilinei).

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora.

Dupa ce a stat la frigider scoatem aluatul si formam trei rulouri din care taiem bucatele de ~1 cm pe care apoi le rulam sub forma de bastonase. Dam bastonaselor forma de potcoava si le asezam in tava tapetata cu hartie de
copt.

Coacem la foc potrivit pana devin usor aurii. Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

27.02.2014, 08:49

La Ancuta 1

27.02.2014, 12:22

Va multumesc mult. Ma bucur ca va plac.

Satisfyyourcravings 1

27.02.2014, 15:08

Perfecte pentru cafea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti