Orez cu lapte - varianta egipteana

de Sim0na in Dulciuri, 25 Sep 2012 | 13387 vizualizari

 

Nu aruncati cu pietre.. dar sub aceasta denumire am gasit-o pe alte bloguri... Daca cineva are o alta parare argumentata, voi ruga administratorii sa modifice denumirea.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte dulce vaca
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf amidon alimentar
  • cca 30 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte - varianta egipteana:

Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in care am amestecat mereu sa nu se lipeasca.


Amidonul l-am dizolvat in 2 linguri de apa rece, apoi l-am pus peste orezul cu lapte, amestecand pentru a se omogeniza. Am lasat sa fiarba cca 10 minute.


La final am pus frisca lichida, amestecand bine. Am oprit focul si am papat cu mare pofta! A iesit mult mai cremos si consistent ca cel clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte - varianta egipteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ANNA_46 1

25.09.2012, 23:13

Foarte buna budinca

gaby_gabytza 1

26.09.2012, 08:50

Bun

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:12

am bagat la cap reteta
cred ce e super bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta