Cornulete cu untura

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Dec 2011 | 25921 vizualizari

 

O portie nu e de-ajuns! :))

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • aprox 350-400 gr faina
  • (aici depinde de tipul de smantana, de tipul de faina, asa ca adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei, nelipicios)
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura:

Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta "de exfoliere"; daca-l lasati doar o ora sau..doua veti avea un aluat fraged dar nu asemanator foietajului)


Pe planul de lucru infainat, luati o jumatate din cantitatea de aluat, restul bagati-l inapoi la rece, si intindeti o foaie, taiati mariginile drepte apoi portionati in patratele.


Preincalziti cuptorul.


In mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat, presand usor (daca nu presati, se desprinde la copt) .


Puneti hartie pentru copt in tava si transferati cornuletele. Le coaceti la foc mediu pana se rumenesc frumos. Eu nu le dau prin zahar, e suficient de dulce rahatul.


Din restul de aluat am format doua bile rotunde pe care le-am aplatizat si-am taiat fasii ca-n foto, apoi am rulat.


Am copt ca si pe primele.


ps.Acum...fiecare isi cunoaste cuptorul. Sa va zic cum le coc eu. Setez cuptorul la aprox 175 grade, pun tava pe treapta din mijloc si las cornuletele pana prind culoare pe talpa apoi le transfer pe treapta superioara marind focul si lasand pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

marieta 1

06.01.2012, 01:52

bune de tot!!!!!!!

Gina_Cristina 1

10.02.2012, 18:38

pot sa le iau pe toate

babi5 1

18.12.2014, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34