Cornulete cu untura

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Dec 2011 | 39668 vizualizari

 

O portie nu e de-ajuns! :))

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • aprox 350-400 gr faina
  • (aici depinde de tipul de smantana, de tipul de faina, asa ca adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei, nelipicios)
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura:

Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta "de exfoliere"; daca-l lasati doar o ora sau..doua veti avea un aluat fraged dar nu asemanator foietajului)

Pe planul de lucru infainat, luati o jumatate din cantitatea de aluat, restul bagati-l inapoi la rece,  si intindeti o foaie, taiati mariginile drepte apoi portionati in patratele.

Preincalziti cuptorul.

In mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat, presand usor (daca nu presati, se desprinde la copt) .

Puneti hartie pentru copt in tava si transferati cornuletele. Le coaceti la foc mediu pana se rumenesc frumos. Eu nu le dau prin zahar, e suficient de dulce rahatul.

Din restul de aluat am format doua bile rotunde pe care le-am aplatizat si-am taiat fasii ca-n foto, apoi am rulat.

Am copt ca si pe primele.

ps.Acum...fiecare isi cunoaste cuptorul. Sa va zic cum le coc eu. Setez cuptorul la aprox 175 grade, pun tava pe treapta din mijloc si las cornuletele pana prind culoare pe talpa apoi le transfer pe treapta superioara marind focul si lasand pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede