Cornulete cu untura, nuca si gem

de Lorra in Prajituri, 8 Ian 2015 | 34684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr gem de fructe
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura, nuca si gem:

Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos.

Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.

Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.

Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul.

Se scoate aluatul de la rece, se imparte in cateva bucati egale apoi se intind sub forma de disc pe masa de lucru.

Dupa decuparea aluatului in triunghiuri potrivite se aseaza pe fiecare cate o lingurita din umplutura de gem cu nuca, si se ruleaza sub forma de cornulet.

Se aseaza cornuletele in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se ung cu oul batut  amestecat cu lapte.

Se dau la cuptor pentru 40 min. la foc potrivit. Sunt gata cand devin aurii.

La final se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura, nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede