Eclere

de anca_rm in Prajituri, 9 Iul 2014 | 5833 vizualizari

 

Aceasta retete este din cartea de bucate a Silviei Jurcovan . Pe parcursul timpului am incercat mai multe retete de eclere…..aluat oparit , dar aceasta mi s-a parut cea mai economica .
Nu stiu daca le-am spus bine eclere , am pus aluatul cu lingura si au iesit rotunjoare .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -250 ml lapte
  • -3 galbenusuri
  • -200 ml frisca lichida
  • -1 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere :

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina o data amestecand energic . Trecem din nou pe foc , dar de preferinta nu direct pe flacara . Mai amestecam de cateva ori pana cand aluatul se dezlipeste de cratita . Luam de pe foc si lasam putin la racit . Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt vom pune gramajoare de aluat ( cu lingurita sau cu un pos) , lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .

Atentie mare : dupa 10 minute dupa ce le-am introdus reducem focul (de la 200 la 180 grade), si nu deschidem cuptorul in primele 20 minute . Trebuie coapte cam 30 minute , nu mai putin .

Crema :

Intr-o oala punem ouale, faina si zaharul si le amestecam bine , adaugam laptele si omogenizam foarte bine. Pastaia de vanilie o taiem in doua pe lungime si scoatem semintele . Le punem in lapte . Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se intareste .

Acoperim oala cu o folie de plastic si racim rapid ( in apa rece).

Frisca o batem tare si amestecam cu crema racita .

Umplem eclerele si le punem la rece pe un platou acoperite cu o folie ca sa nu se usuce. Innainte de servire se pot orna cu crema , frisca simpla sau ciocolata .

 

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate . 

TIPS-URI

1

pastratile bine acoperite cu folie , sau in punga pentru ca se usuca foarte repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

10.07.2014, 06:21

arata ca la carte. Cartea Sandei Jurcovan m-a ajutat enorm cand m-am casatorit si nu stiam mai nimic sa gatesc. Este foarte explicita si pentru incepatori. Sanda Marin e pe scurt, fara tipsuri, e pentru avansati.

anca_rm 1

10.07.2014, 08:45

Valclaudia 1

13.07.2014, 06:47

o sa incerc si eu reteta ta.
La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu prune