Cornulete cu Vinete

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 3318 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 25g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 315 ml lapte caldut
  • 450g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125g unt

Umplutura:

  • 1 vanata mare sau 2 mai mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mai mare sau 2 mai mici
  • 4 lg de bulion sau sos de rosii
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu Vinete:

Pregatirea aluatului:




Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.


Pregatirea umpluturii:




Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele.Rondelele le intapam cu furculita (pentru a patrunde mai bine) si le dam cu sare.Apoi le lasam la scurs 30 de minute.Spalam vinetele sub jet de apa,le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete.In tigaie punem la incins uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt.Adaugam vinetele,sosul de rosii,sare,piper si inabusim pana se inmoaie putin vinetele.


Incalzim cuptorul la 180° si intr-o tava punem o hartie de copt.(sau ungeti cu ulei).


Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam.Le ungem cu galbenus si le dam la cuptor incins cam 20 de minute,pana cand se rumenesc frumos.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu Vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adry88 1

12.06.2013, 22:35

bune

Alina26 1

13.06.2013, 11:02

va multumesc!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cornulete pizza