Cornulete cu Vinete

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 5465 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 25g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 315 ml lapte caldut
  • 450g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125g unt

Umplutura:

  • 1 vanata mare sau 2 mai mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mai mare sau 2 mai mici
  • 4 lg de bulion sau sos de rosii
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu Vinete:

Pregatirea aluatului:


Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.

Pregatirea umpluturii:


Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele.Rondelele le intapam cu furculita (pentru a patrunde mai bine) si le dam cu sare.Apoi le lasam la scurs 30 de minute.Spalam vinetele sub jet de apa,le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete.In tigaie punem la incins uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt.Adaugam vinetele,sosul de rosii,sare,piper si inabusim pana se inmoaie putin vinetele.

Incalzim cuptorul la 180° si intr-o tava punem o hartie de copt.(sau ungeti cu ulei).

Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam.Le ungem cu galbenus si le dam la cuptor incins cam 20 de minute,pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu Vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu branza picanta