Cornulete de post

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 13 Dec 2010 | 10612 vizualizari

 

Cornulete fragede si moi... Va las pe voi sa descoperiti cat sunt de gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apă călduţă
  • 125 ml borş
  • 125 ml ulei
  • 180 g zahăr
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • rahat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa călduţă, borşul, uleiul, zahărul şi praful de sare şi frământăm aluatul până ajunge la o consistenţă potrivită (nici foarte vârtos, dar nici moale). După ce terminăm de frământat aluatul îl împărţim în două părţi egale. O parte o lăsăm aşa, iar cealaltă jumătate o frământăm din nou adăugând cacao, până se omogenizează foarte bine. Lăsăm aluatul la crescut pentru o jumătate de oră.


Împărţim fiecare aluat în patru bile. Întindem o bilă de aluat simplu în formă de cerc cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Procedăm la fel şi cu aluatul cu cacao. Cele două foi le suprapunem, lăsând foaia cu cacao în partea de jos şi întindem din nou aluatul până la grosimea dorită. Tăiem foaia în 8 (în caz că dorim cornuri puţin mai mari) sau 12 triunghiuri (pentru cornuri mai mici). Punem rahatul tăiat fâşii grosuţe la baza triunghiului şi începem să formăm cornuleţele. Le aşezăm în tavă având grijă să lăsăm spaţiu între ele pentru că vor creşte. Se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

aziz 1

14.12.2010, 07:55

yamyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

lia maria 1

14.12.2010, 10:38

ce frumusele sunt si desigur sunt gustoase

MotanLaOale 1

14.12.2010, 12:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete alb-negru