Cornulete de post

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 13 Dec 2010 | 10421 vizualizari

 

Cornulete fragede si moi... Va las pe voi sa descoperiti cat sunt de gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apă călduţă
  • 125 ml borş
  • 125 ml ulei
  • 180 g zahăr
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • rahat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa călduţă, borşul, uleiul, zahărul şi praful de sare şi frământăm aluatul până ajunge la o consistenţă potrivită (nici foarte vârtos, dar nici moale). După ce terminăm de frământat aluatul îl împărţim în două părţi egale. O parte o lăsăm aşa, iar cealaltă jumătate o frământăm din nou adăugând cacao, până se omogenizează foarte bine. Lăsăm aluatul la crescut pentru o jumătate de oră.


Împărţim fiecare aluat în patru bile. Întindem o bilă de aluat simplu în formă de cerc cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Procedăm la fel şi cu aluatul cu cacao. Cele două foi le suprapunem, lăsând foaia cu cacao în partea de jos şi întindem din nou aluatul până la grosimea dorită. Tăiem foaia în 8 (în caz că dorim cornuri puţin mai mari) sau 12 triunghiuri (pentru cornuri mai mici). Punem rahatul tăiat fâşii grosuţe la baza triunghiului şi începem să formăm cornuleţele. Le aşezăm în tavă având grijă să lăsăm spaţiu între ele pentru că vor creşte. Se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

aziz 1

14.12.2010, 07:55

yamyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

lia maria 1

14.12.2010, 10:38

ce frumusele sunt si desigur sunt gustoase

MotanLaOale 1

14.12.2010, 12:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Desert Salam de biscuiţi, reţetă de post