Cozonac de Craciun

de Bucataras Medi in Dulciuri, 6 Ian 2013 | 1659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 750 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • 200 g merisoare
  • 300 g rahat colorat
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de Craciun:

Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4.

Programam masina de paine pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul.

In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura,punem merisoarele intr-un bol si le stropim cu esenta de rom.Rahatul il taiem cubulete.Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul , il punem intr-un vas de plastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la cald ,la dospit circa 15 min.. Impartim apoi aluatul in doua.Intindem fiecare bucata cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem 2 dreptunghiuri.Presaram pe fiecare bucata de aluat merisoare si bucati de rahat(sau orice alta umplutura doriti).Rulam si apoi punem cozonaceii astfel formati in forme de copt;eu i-am pus in forme de guguluf pentru ca i-am vrut rotunzi.Acoperim formele in care am pus cozonacii cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit circa 15-20 min. dupa care ungem fiecare cozonac in parte cu ou batut.Dam la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil.)Tinem circa 45-50 min(facem testul scobitorii)...........cozonacii trebuie sa fie bine facuti si sa prinda o crusta maronie deasupra.

Ii lasam sa se raceasca in form apoi ii scoatem pe un blat .Pentru a fi in ton cu iarna mie imi place sa ii pudrez cu zahar pudra.Si acuma hai sa taiem o felie sa vedem cum sunt!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

07.01.2013, 13:42

ce bine arata

mena29 1

07.01.2013, 21:13

Ce bunutz a fost!

mamaieelena 1

07.01.2013, 23:27

ce pufos a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide si ciocolata la masina de paine