Cornulete de post

de Poliana in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 7451 vizualizari

 

Azi mancam de post...cornulete, dar sunt atat de bune, ca nu ar zice nimeni ca sunt de post, pe cuvant.

 

INGREDIENTE

  • Cornulete
  • 180 gr margarina/unt de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml lapte de soia/cocos
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500-550 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita pudra de portocale
  • Umplutura
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 linguri cu varf gem de prune
  • 150-200 gr rahat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia. framantam un aluat elastic, omogen care sa nu fie lipicios. Dupa caz se mai poate adauga faina sau lapte de soia.


Lasam aluatul sa stea jumatate de ora la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat. Pentru umplutura e foarte simplu. Rahatul il taiem bastonase mici si subtiri, sau cubulete. Nuca macinata o amestecam cu gemul de prune pana cand obtinem o compozitie omogena.


Impartim aluatul in 6 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma unui cerc, pe care il taiem in 8 triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi, apoi incepem sa rulam pornind dinspre baza inspre varf. Asezam cornuletele in tava, lasand putin spatiu intre ele. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.


Preincalzim cuptorul la foc mediu. Cand este incins introducem tava cu cornuletele la cuptor si le coacem pentru aproximativ jumatate de ora. Le scoatem din cuptor, le mai lasam cateva minute in tava apoi le tavalim prin zahar pudra din abundenta.


Le pastram intr-un vas inchis ermetic timp de cateva zile (cat rezista).


Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Poliana 1

25.04.2013, 07:58

va multumesc mult dragilor!

diana_k 1

25.04.2013, 09:56

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 10:23

foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu nuca (Post)