Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

de Ina in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 1994 vizualizari

 

Pentru ca nu mergem niciodata la nasi fara sa nu ducem si ceva dulce facut in casa, am ales pentru Sarbatorile Pascale sa fac acest tort ciocolatos , care sper sa fie pe placut tuturor.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 4 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • visine din visinata

Crema :

  • 2 plicuri cu praf de crema de ciocolata, de la Dr.'Oetker
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom

Glazura:

  • 250- 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 1lingura cu ulei

Sirop:

  • 5-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom

Pentru decor:

  • piscoturi
  • crema de ciocolata mixata cu 3-4 linguri de glazura .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine alcoolizate:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.


Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Imprastiem cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.


Crema :


Mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.


Asamblare:


Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.


Imprastiem uniform visine din visinata si acoperim foaia cu crema de ciocolata. Peste crema punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe aceasta. Imbracam totul cu crema de ciocolata.


Tapetam peretii tortului cu piscoturi pe care le ungem intai cu crema ( doar pe partea care se lipeste de tort), pentru a adera mai bine de blat.


Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei.


Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata tortului.


Crema ramasa o amestecam cu 3-4 linguri de glazura de ciocolata si din aceasta vom face cu duiul flori, pe suprafata tortului.


Tortul se pastreaza la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine alcoolizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Alexandra Burz 1

04.05.2014, 13:42

mihaelar63 1

24.05.2014, 12:01

Nu-i bai cum saunt visinile . Putem sa completam garnitura

JulyCris 1

01.06.2014, 00:18

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta si ciocolata