Sorbet de capsuni

de adnia in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 3224 vizualizari

 

De cand astept eu capsunile noastre parfumate si delicioase sa prepar minunea asta! Unde mai pui ca are o culoare naturala fantastica, iar parfumul si aroma sunt autentice..clar, am declasat toate esentele si potentiatorii de aroma artificiali din comert!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. capsuni
  • 1 albus de ou (optional)
  • 500 ml apa
  • zahar, dupa gust

Observatie: Aceasta este reteta originala, preluata de la Brandusa Scheaua, dar eu am folosit ce-mi mai ramasese de la prepararea conservelor dulci, si anume:

  • - 1 pahar sirop de la dulceata de capsuni
  • -1 cana maaare compot de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de capsuni:

Se pune apa cu zaharul pe foc si se infierbanta compozitia pana se topeste zaharul. Se lasa la racit. (Eu am amestecat compotul cu siropul si deja am obtinut baza retetei gata racita).

In vasul blenderului se aseaza capsunile spalate si scurse de apa si se mixeaza, pana se obtine un piure fin si parfumat. Intr-un bol incapator se amesteca baza rece de mai sus, piureul de capsuni si albusul de ou batut spuma (rolul sau este de a aera putin compozitia si de ao impiedica sa formeze cristale mari de gheata in congelator).

Dupa omogenizare, se da vasul la congelator cateva ore. Nu mai este nevoie sa amestecati compozitia din 30 in 30 minute (insa, daca nu ati adaugat albusul spuma, atunci aceasta operatiune este necesara).

Se serveste rece, ca atare, sau in combinatie cu sucuri/bauturi reci.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

16.06.2013, 09:14

ce-mi place!!!!!!!1

Dya Daniela Andrei 1

16.06.2013, 11:08

Delicios!!!

Irina 1

16.06.2013, 13:15

Racoritor!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Sorbet de capsune