Sorbet de capsuni

de adnia in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 1196 vizualizari

 

De cand astept eu capsunile noastre parfumate si delicioase sa prepar minunea asta! Unde mai pui ca are o culoare naturala fantastica, iar parfumul si aroma sunt autentice..clar, am declasat toate esentele si potentiatorii de aroma artificiali din comert!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. capsuni
  • 1 albus de ou (optional)
  • 500 ml apa
  • zahar, dupa gust

Observatie: Aceasta este reteta originala, preluata de la Brandusa Scheaua, dar eu am folosit ce-mi mai ramasese de la prepararea conservelor dulci, si anume:

  • - 1 pahar sirop de la dulceata de capsuni
  • -1 cana maaare compot de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de capsuni:

Se pune apa cu zaharul pe foc si se infierbanta compozitia pana se topeste zaharul. Se lasa la racit. (Eu am amestecat compotul cu siropul si deja am obtinut baza retetei gata racita).


In vasul blenderului se aseaza capsunile spalate si scurse de apa si se mixeaza, pana se obtine un piure fin si parfumat. Intr-un bol incapator se amesteca baza rece de mai sus, piureul de capsuni si albusul de ou batut spuma (rolul sau este de a aera putin compozitia si de ao impiedica sa formeze cristale mari de gheata in congelator).


Dupa omogenizare, se da vasul la congelator cateva ore. Nu mai este nevoie sa amestecati compozitia din 30 in 30 minute (insa, daca nu ati adaugat albusul spuma, atunci aceasta operatiune este necesara).


Se serveste rece, ca atare, sau in combinatie cu sucuri/bauturi reci.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

16.06.2013, 09:14

ce-mi place!!!!!!!1

Dya Daniela Andrei 1

16.06.2013, 11:08

Delicios!!!

Irina 1

16.06.2013, 13:15

Racoritor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sorbet de capsune