Sorbet de capsune

de farfuriavesela in Dulciuri, 8 Iun 2014 | 4653 vizualizari

 

Un desert racoritor, plin de prospetimea si dulceata fructelor de sezon, potrivit serilor calduroase de vara

 

INGREDIENTE

  • 750 gr capsune, spalate si curatate de codite
  • 150 gr zahar
  • 75 ml apa
  • praf de sare
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de capsune:

Amestecam apa, sarea si zaharul si lasam sa fiarba 5 min. Lasam sa se raceasca.

Fructele si zeama de lamaie le punem in blender, sau le pasam, apoi adaugam si siropul pregatit.

Trecem printr-o sita, astfel sorbet-ul va fi mai fin, si punem amestecul rezultat intr-un vas incapator la congelator. Amestecam din 30 in 30 min, pentru a preveni formarea cristalelor de gheata.

Se serveste dupa ce  a stat in congelator min 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de capsune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sorbet de capsuni