Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei
  • cca 500-550 gr. faina alba
  • 50 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 pachetel mic de drojdie
  • 1 borcan dulceata de caise
  • samburi de nuca
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa minerala, faina si uleiul.

Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade).

Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat, intindem pe rand aluatul pe masa de lucru infainata si taiem aluatul in forma de triughi de marimea dorita.

Asezam la baza cate un sfert de lingurita dulceata, punem cate un sambure de nuca si rulam cornuletele, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute pana se rumenesc usor cornuletele.

Le scoatem apoi pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

21.06.2015, 21:44

Un desert mereu de nerefuzat!

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:17

Claudia eu am fost cuminte si sper sa primesc

Gicuta 1

22.06.2015, 08:34

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca de post