Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei
  • cca 500-550 gr. faina alba
  • 50 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 pachetel mic de drojdie
  • 1 borcan dulceata de caise
  • samburi de nuca
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa minerala, faina si uleiul.

Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade).

Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat, intindem pe rand aluatul pe masa de lucru infainata si taiem aluatul in forma de triughi de marimea dorita.

Asezam la baza cate un sfert de lingurita dulceata, punem cate un sambure de nuca si rulam cornuletele, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute pana se rumenesc usor cornuletele.

Le scoatem apoi pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-Cornuri pufoase