Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Apr 2014 | 1938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (aprox.800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1,5 lingura pudra de roscove
  • cca 400-500 gr. rahat colorat
  • 200 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat:

Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida.


Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei).


Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de curenti (eventual acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie).


Dupa scurgerea timpului de dospire rupem bucati din aluat (de marimea unei mingi de tenis), intindem aluatul pe masa delucru infainata si il impartim in 8 triunghiuri.


La baza fiecarei bucatele de aluat asezam cate o bucatica de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se rumenesc frumos!


Le scoatem din cuptor si asa fierbinti le asezam intr-o punga in care am pus zaharul pudra; scuturam usor punga sa se pudreze uniform cornuletele pe toata suprafata, le asezam pe un platou si dupa racire servim cornuletele alaturi de o cana de ceai...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura_n 1

03.04.2014, 16:42

mie imi place pudra de roscove, insa nu am incercat-o in aluaturi

laura_n 1

03.04.2014, 16:42

mie imi place pudra de roscove, insa nu am incercat-o in aluaturi

babi5 1

15.12.2014, 05:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post