Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

de diaconta in Dulciuri, 15 Dec 2013 | 6433 vizualizari

 

Pare o reţetă sofisticată dar nu este aşa.Pentru aluatul de foietaj am pornit de la o reţetă postată de draga de Ruxy http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html ,doar ca eu am modificat-o putin.La aluatul de foietaj eu foloseam apă minerală si oţet,aşa că m-am gândit să le înlocuiesc cu şampanie.E o variantă reuşită şi rapidă de foietaj ,dar personal prefer aluatul cu osânză care nu se compară cu nici un alt aluat de foietaj.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 100 ml şampanie
  • 100 ml apa rece de izvor
  • 4 linguri ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru uns:

  • 250 g unt moale
  • 150 g faina

Pentru umplutura:

  • Gem de prune
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie:

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina.


Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat.


Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece .


Am framântat un aluat,atât cât sa se omogenizeze ingredientele.


Am împartit atât aluatul cât si compozitia de unt în doua parti,se va lucra mai usor asa.


Am întins o foaie foarte subtire,pe care am uns-o cu amestecul de unt.


Puteti sa faceti asta cu mâna sau ajutându-va de un cutit sau paleta.


Am rulat foarte strâns foaia obtinând astfel un rulou pe care apoi l-am învârtit sub forma de melc.


La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat ramas.


Am pus aluatul la frigider pentru doua ore,ideal ar fi peste noapte.


Am luat aluatul de la frigider dupa acest timp si am întins o foaie cam de jumatate de cm.


Am facut doua feluri de cornulete.


O foaie am întins-o rotunda si am taiat apoi sub forma de triunghiuri iar cealalta am întins-o dreptunghiular si am taiat dreptunghiuri.


Am pus gem de prune,am rulat cornurile,apoi le-am pus în tava cu hârtie de copt.


Le-am copt la 220 de grade pentru 30 de minute.


Dupa ce s-au racit le-am pudrat cu zahar.




S-aveţi poftă !!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

diaconta 1

19.12.2013, 19:57

Dana2000x,se poate dar nu e deloc acelasi lucru.E un aluat prea simplu incat sa preferam unul cumparat.
Zi frumoasa

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:34

foarte buuune

Madelline 1

12.02.2014, 00:34

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Penne cu bacon si pesto la cuptor