Sarailie

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 25 Noi 2012 | 6527 vizualizari

 

Un desert foarte aromat si dulce, ideal pentru o dupa-amiaza cu prietenii langa o cafeluta la ibric :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 400 g nuci si migdale (migdale doar asa cateva de gust),
  • 2 albusuri de ou,
  • 200 g zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 200 g miere,
  • scortisoara,
  • cuisoare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarailie:

Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou.


Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus.


Am procedat la fel cu toate foile.


Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu zaharul si un praf de sare pana au devenit o spuma consistenta (care nu mai curge de pe vas).


Am pus nucile peste albusuri si am omogenizat.


Am umplut foile cu aceasta compozitie, am rulat si am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat spatiu intre fiecare rulou.


Eu am facut 5 rulouri mari, am calculat unul pt fiecare persoana, insa se pot taia foile de placinta pe jumatate si se pot face rulouri mai mici, in functie de preferinta.


Le-am pus la copt la foc mic 25-30 de minute (pana au devenit rumene deasupra).


Siropul l-am preparat din 100 ml apa calda in care am topit mierea si am pus scortisoara pudra si cuisoare.


Cand au fost gata le-am scos hartia de copt si le-am pus siropul. Le-am lasat 5-10 minute in sirop, apoi am servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarailie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

jolygina 1

26.11.2012, 22:55

bune

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 23:05

Multumesc Teo

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 23:06

Merci Gina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Sarailie