Sarailie

de Sim0na in Prajituri, 25 Iun 2012 | 10775 vizualizari

 

Sursa: http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/05/sarailie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 g amestec de nuca, scortisoara (produs Ungaria)
  • 100 g unt topit
  • 1 bat frigarui
  • Sirop:
  • 600 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarailie:

Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara, pe care l-am cumparat initial crezand ca-i nuca macinata, iar in cand sa ma apuc de treaba, am vazut ca de fapt mai contine si altceva... am dedus eu ca pe langa nuca, ca ar fi scortisoara si zahar (daca cineva care cunoaste limba ma poate ajuta... ii multumesc anticipat). Nemaivand de unde sa cumpar nuca, am combinat nucile pe care le mai aveam cu acest amestec. Si nu am gresit deloc!


Sa revenim: am taiat foile de placinta in 4 parti egale. Am lucrat cu cate un calup, restul le-am pus in frigider pana le-a venit randul. Pentru rulou am folosit cate doua foi, unse individual cu unt topit. Am presarat amestecul de nuca pe foaie, am pus batul de frigarui, am rulat, apoi am strans din laterale, usor fara a rupe foaia (pe primele le-am cam accidentat), si am scos batul. Am procedat asa pana am terminat toate foile si am umplut o tava de „sarmalute”.


Tava cu rulouri, care in prealabil a fost unsa si tapetata cu hartie de copt, am dat-o la cuptorul preincalzit cca 30 minute la 200 grade.


Intre timp am facut siropul, punand toate ingredientele la fiert 8 minute de la primul clocot. Cand sarailiile au fost gata, am turnat siropul fierbinte si am lasat sa se raceasca.


Cand s-au racit complet, le-am bagat la frigider.. (cateva s-au pierdut pe traseu :)))


Ptr ca va iubesc va ofer cate o "sarmaluta".. dar asta doar ptr ca va iubesc! :)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarailie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Alinutza80 1

26.06.2012, 13:56

placeeeee

Sim0na 1

26.06.2012, 19:07

Multumesc tuturor ptr aprecieri!

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 23:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarailie