Prajitura cu piersici si bezea

de papabundetot in Prajituri, 7 Iun 2014 | 4551 vizualizari

 

Aveam pofta de o prajiturica cu piersici,asa ca dis de dimineata am pornit spre piata decisa sa cumpar piersici pentru a-mi satisface aceasta pofta.Am avut noroc si am gasit niste piersici aromate si bune,asa ca am pregatit aceasta minuata prajitura cu bezea,care este favorita noastra:)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri iaurt
  • 10 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 kg piersici
  • 1 lingurita anason
  • 4+4 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si bezea:

Piersicile le-am taiat cubulete mici si le-am pus la foc mic cu 4 linguri de zahar ,1 lingurita anason macinat si 1 lingurita de apa de flori de portocal,le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat,apoi le-am pus intr-o sita pentru a permite siropului format sa se scurga si le-am lasat sa se raceasca putin.



Am separat galbenusurile de albus,galbenusul l-am amestecat cu zahar,1 lingurita apa de flori de portocal si am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul si la urma faina cu praful de copt,amestecand bine de fiecare data.Aluatul astfel obtinul l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la copt la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.



Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si 4 linguri de zahar.



Dupa ce blatul s-a copt am pus peste el piersicile si deasupra bezeaua de albusuri si am mai lasat prajitura la copt pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.A iesit o prajitura foarte aromata si buna pe care cu drag v-o recomand



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

JulyCris 1

08.06.2014, 16:32

Xandrinne 1

08.06.2014, 21:34

babi5 1

09.06.2014, 07:49

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea de cocos si cafea