Prajitura englezeasca

de laura_n in Prajituri, 9 Oct 2013 | 2675 vizualizari

 

Va spun din start: este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o (dupa tortul scotian cu whisky).
Cum sa o descriu? are o textura umeda, o explozie de arome, nuca, migdale, curmale, rom topping delicios de caramel...sunt indragostita de aceasta prajitura inca de cand am vazut-o la Alexandra (Xana).
Alexandra, iti multumesc ca ai impartasit aceasta reteta, este o prajitura dementiala.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr curmale deshidratate
  • 50 gr caise deshidratate
  • 100 gr zahar brut
  • 150 gr unt moale
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr migdale macinate
  • 300 gr faina
  • 1 lg rom
  • 3 oua
  • 1 praf copt
  • 1 praf sare
  • pt topping
  • 150 gr zahar brut
  • 50- 60 gr smantana
  • 50 gr unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca:

Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit.


Pornim cuptorul.


Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute. Dupa ce au fiert,le dam deoparte un pic sa se raceasca si apoi le mixam cu blenderul pana obtinem un piure. Eu nu le-am mixat prea fin, am lasat cateva bucatele mai mari.


Mixam untul moale cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam siropul de zahar, un praf de sare, apoi nucile si migdalele macinate. Amestecam iar si adaugam piureul de fructe si putin rom. Il incorporam bine in compozitie, dupa care adaugam faina cu praful de copt. Amestecam usor si bine.


Pregatim o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si turnam compozitia in ea. Puteti folosi o forma de chec sau forma de guguluf.


Dam la cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, se vede ca se umfla si se crapa usor.


Cat timp avem prajitura la copt, pregatim caramelul.


Intr-o craticioara, punem zaharul la topit. Dupa ce s-a topit, adaugam cu grija smantana si amestecam. Luam de pe foc si adaugam cubul de unt, amestecam energic si dam deoparte.


Dupa ce s-a copt prajitura, scoatem pe un gratar sa se raceasca, dupa care turnam caramelul peste ea. Se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu mare, mare pofta.




 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 - 30 lei.

2

este o prajitura foarte, foarte gustoasa si satioasa.

3

merge de minune la un ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Corinuta 1

10.10.2013, 13:33

cum curge sosul ala pe ea

Miha 1

10.10.2013, 15:16

da bine ca olea' de "cociolata" nu puteai pune...

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea