Cornulete fragede

de Larisel in Prajituri, 22 Dec 2013 | 12670 vizualizari

 

Pregatite impreuna cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 800 grame untura
  • 800 grame smantana
  • un cubulet de drojdie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • nuca macinata
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta.

Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil.

Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si gem.

Cu jumatate de ore inainte de a incepe pregatirea cornuletelor, aluatul se aduce la caldura.

Intindem foi subtiri apoi le portionam dupa dimensiunile dorite si punem din amestecul de gem cu nuca si le rulam.

Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins timp de 15-20 de minute.

Dupa ce le scoatem pe trecem prin zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga cacao in compozitia de nuca si gem.

2

Din aceste cantitati de ingrediente vor iesi foarte multe, puteti sa injumatatiti cantitatile dar important este ca smantana si untura sa fie in aceeasi proportie.

3

Noi am mai pastrat aluat pe care l-am bagat la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

eretikha 1

14.04.2014, 07:44

buna ziua , untura se poate inlocui cu unt de 82% grasime ?

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nucă şi vanilie