Placinta cu dovleac

de miremirc in Prajituri, 5 Mar 2011 | 3727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lg otet
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (pana ajunge la consistenta plastelinei)
  • 250 g margarina
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • gris
  • 700 g dovleac ras
  •   
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot.
intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei.
Rulam aluatul si il lasam sa stea putin.

 Intr-o cratita punem 1 lg unt si o punem pe foc apoi adaugam dovleacul ras si 4 lg zahar sau fiecare cat doreste de dulce pana se caleste putin.

Impartim rulada de aluat in 2 parti si intindem fiecare foaie cat tava in care doreste sa coaca placinta.Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie pentru copt si intindem o foaie pe care presaram gris ( 2-3 lg ) si scortisoara apoi punem dovleacul calit si iarasi gris .

 Peste punem a doua foaie intinsa pe care o intepam cu furculita din loc in loc si o dam la cuptor pentru 25-35 minute.

Dupa ce s-a copt placinta o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si presaram pe ea zahar pudra printr-o sita de inox sau de plastic.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu dovleac-0
Placinta cu dovleac-1

COMENTARII (14)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:12

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:32

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!