Placinta cu dovleac

de miremirc in Prajituri, 5 Mar 2011 | 3854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lg otet
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (pana ajunge la consistenta plastelinei)
  • 250 g margarina
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • gris
  • 700 g dovleac ras
  •   
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot.
intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei.
Rulam aluatul si il lasam sa stea putin.


Intr-o cratita punem 1 lg unt si o punem pe foc apoi adaugam dovleacul ras si 4 lg zahar sau fiecare cat doreste de dulce pana se caleste putin.


Impartim rulada de aluat in 2 parti si intindem fiecare foaie cat tava in care doreste sa coaca placinta.Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie pentru copt si intindem o foaie pe care presaram gris ( 2-3 lg ) si scortisoara apoi punem dovleacul calit si iarasi gris .


Peste punem a doua foaie intinsa pe care o intepam cu furculita din loc in loc si o dam la cuptor pentru 25-35 minute.


Dupa ce s-a copt placinta o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si presaram pe ea zahar pudra printr-o sita de inox sau de plastic.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:12

adry88 1

11.06.2011, 17:32

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere