Cornulete fragede cu dulceata

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Ian 2016 | 1693 vizualizari

 

se topesc in gura :)

 

INGREDIENTE

  • 500-550 g faina alba proaspat cernuta
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 150 g zahar farin
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 oua de casa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 100 g zahar pudra pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.


Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite.


Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt.


Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale.


Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.


Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii.


Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete.


Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:18

foarte bune!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:36

super bune!

Rocsi 1

01.02.2016, 21:08

Ahhh, prea bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34