Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 6338 vizualizari

 

By Ioana (e-Retete)

 

INGREDIENTE

Pentru 40 de cornulete avem nevoie de:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete praf de copt (16 g)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 400 g dulceata de prune
  • 250-300 g nuca macinata

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca:

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).

Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.

Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Pentru umplutura amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare.

Impartim apoi aluatul in 4 bucati.

Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.

Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica, punem umplutura de-a lungul si rulam cu grija.

Taiem foaia in bucatele de aproximativ 3 cm.

Coacem cornulete la foc portivit pana se rumenesc usor pe talpa.

Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!

Dupa ce le scoatem din cuptor le trecem fierbinti prin zahar pudra (eu le-am trecut prin zahar pudra inainte de servire).

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

3

Daca nu doriti sa puneti nuca in umplutura atunci folositi o dulceata tare, gen magiun(silvoita), pentru ca umplutura sa nu curga in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca