Cornulete fragede cu gem

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 32115 vizualizari

 

Am vazut ca mai exista 4 variante :P hai sa o pun si pe a 5 -a! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500gr faina
  • 250 gr unsoare
  • 200 gr smantana/iaurt gras
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • gem/rahat/finetti/compozitie cu nuca sau migdale macinate etc.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt.

Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie in forma de con desfacut.

Se aseaza putina umplutura aproape de baza conului si se ruleaza spre varf.

Cornuletele se tin la cuptor pana cand aluatul isi pierde luciul si se rumeneste.

Se pudreaza cu zahar cat sunt calde si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

TIPS-URI

1

Se pot presara cu nuca macinata in loc de zahar/cu zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

03.10.2010, 12:44

fur unu si de aici,azi ma papat de la tine numai dulciurii super bune ,dam in diabet5f

Anamaria7 1

04.10.2010, 00:58

nadina, asa-i la petrecere las' ca si eu am papat azi pana si tort si praji, desi nu ma dau in vant multumult tuturor, era un izzz atat de dulce in jur ca maine zau ca stau cu otetu' la nas )

nadina73 1

04.10.2010, 01:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos