Cornulete fragede cu gem

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 29608 vizualizari

 

Am vazut ca mai exista 4 variante :P hai sa o pun si pe a 5 -a! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500gr faina
  • 250 gr unsoare
  • 200 gr smantana/iaurt gras
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • gem/rahat/finetti/compozitie cu nuca sau migdale macinate etc.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt.


Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie in forma de con desfacut.


Se aseaza putina umplutura aproape de baza conului si se ruleaza spre varf.


Cornuletele se tin la cuptor pana cand aluatul isi pierde luciul si se rumeneste.


Se pudreaza cu zahar cat sunt calde si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

TIPS-URI

1

Se pot presara cu nuca macinata in loc de zahar/cu zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

03.10.2010, 12:44

fur unu si de aici,azi ma papat de la tine numai dulciurii super bune ,dam in diabet5f

Anamaria7 1

04.10.2010, 00:58

nadina, asa-i la petrecere las' ca si eu am papat azi pana si tort si praji, desi nu ma dau in vant multumult tuturor, era un izzz atat de dulce in jur ca maine zau ca stau cu otetu' la nas )

nadina73 1

04.10.2010, 01:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pandișpan cu nucă, glazurat cu ciocolată

de RODIMUR 7

ieri la 21:10

Prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

ieri la 21:06

Prăjitură Anton

de Ancutsa 6

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede