Cornulete fragede cu gem

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 28518 vizualizari

 

Am vazut ca mai exista 4 variante :P hai sa o pun si pe a 5 -a! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500gr faina
  • 250 gr unsoare
  • 200 gr smantana/iaurt gras
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • gem/rahat/finetti/compozitie cu nuca sau migdale macinate etc.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Incingem cuptorul la 180C si pregatim o tava maare cu unsoare+faina/hartie de copt.


Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si unsoarea, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, praf de copt si sare. Se framanta putin aluatul, apoi se intind foi rotunde subtiri de cca 2-3mm care se taie in forma de con desfacut.


Se aseaza putina umplutura aproape de baza conului si se ruleaza spre varf.


Cornuletele se tin la cuptor pana cand aluatul isi pierde luciul si se rumeneste.


Se pudreaza cu zahar cat sunt calde si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

 

TIPS-URI

1

Se pot presara cu nuca macinata in loc de zahar/cu zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

03.10.2010, 12:44

fur unu si de aici,azi ma papat de la tine numai dulciurii super bune ,dam in diabet5f

Anamaria7 1

04.10.2010, 00:58

nadina, asa-i la petrecere las' ca si eu am papat azi pana si tort si praji, desi nu ma dau in vant multumult tuturor, era un izzz atat de dulce in jur ca maine zau ca stau cu otetu' la nas )

nadina73 1

04.10.2010, 01:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu prune si gem