Cornulete fragede cu gem de prune

de babi5 in Prajituri, 19 Oct 2014 | 4524 vizualizari

 

Sunt usor de realizat,spornice si tare gustoase.Le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 100 gr margarina
  • putina sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • coaja de la o lamie
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguti pesmet
  • 1 praf copt
  • 50 gr zahar farin
  • 1 borcan 450 ml gem prune
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de prune:

Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam putin lapte la framantat). Punem la frigider pentru 30 minute.


Gemul il punem intr-un castron si amestecam cu scortisoara si pesmetul.


Scoatem aluatul, il impartim in bucati cat o mingiuta si facem un cerc. Il impartim in patru, apoi in cat de mici vrem sa facem cornuletele. La baza fiecarei fasii punem gem si rulam usor. Repetam operatiunea pana la terminarea aluatului, asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, lasam 40-45 minute. Cand sunt rumenite le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar farin si zahar vaniliat.


Pofta sa aveti si sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Bune in orice imprejurare

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

08.11.2014, 08:27

Bunica,merisor Constelatialeu,Vladimir, mirela0911, reisnapr_2006, delia64 Gherga DanirlaRocsi, Mihaela63 va multimesc din suflet si ma scuzati ca va raspund mai tirziu dar nu stiu de ce nu vad mesajele

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:21

Ador Cornuletele!! Foarte bune!!

babi5 1

13.12.2014, 19:37

Multumesc mult draga mea tanyapatap si mie imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede