Cornulete fragede cu iaurt de fructe si gem

de Toamna07 in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 15950 vizualizari

 

M-am gandit ca in acest an sa-l intampin pe Mos Craciun cu o cana de lapte fiert (poate se frige,striga dupa ajutor si-l prind la brad) :))si cu aceste cornulete fragede fara zahar in aluat,ci doar iaurt de fructe care da o aroma si un parfum...:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 g iaurt de fructe
  • 250 g unt 82% grasime
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un strop de sare
  • gem gros sau crema de ciocolata
  • zahar farin vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu iaurt de fructe si gem:

Mod de preparare: 

Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine.
Amestecam faina,untul rece,iaurtul,vaniliile,praful de copt si sarea.
Rezulta un aluat parfumat,fin,usor de intins pe planseta de lucru presarata cu faina.

Foaia are grosimea de 0,5 cm.
Decupam forma rotunda cu ajutorul unei farfurii si apoi obtinem raze pe care le manjim cu gem gros sau crema de ciocolata.Rulam cornulete de la baza spre varf.

Asezam cornuletele pe hartie de copt in tava si dam la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 de minute pana se rumenesc usor .
Le pudram cu zahar farin vanilat imediat ce le scoatem din cuptor!

Sunt cele mai fragede,cele mai bune cornulete pe care le-am mancat,parol!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu iaurt de fructe si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

25.12.2012, 17:42

m-as frige si eu daca as primi cateva

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:53

Foarte drăguțe!

Toamna07 1

15.01.2013, 13:39

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din iaurt