Cornulete fragede cu lamaie si migdale

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 1905 vizualizari

 

O reteta pur si simplu grozava!!! Se topesc de placere in gura :))))) pot sa va garantez! :P :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 50gr. migdale macinate
  • 160 gr zahar pudra
  • 1 lingura de smantana( grasime min 20%)
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
  • amidon 3 linguri( sau faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu lamaie si migdale:

Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cornulete.( vezi foto)


Deja stiti metoda mea, untul rece direct din frigider il dau pe razatoarea mare. Adaugam galbenusurile, smantana, zaharul pudra, vanilia, migdalele macinate in blender, lamaia zeama si coaja si apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul cat sa-l omogenizam, apoi il montam intr-o bila pe care o infainam cu putina faina si o dam la rece 15 minute.


Cu mainile trecute prin amidon, modelam cornuletele, le asezam pe foaia de copt si le coacem. N-am sa va pot da un timp exact pentru ca depinde foarte mult de cuptor cat si de marimea cornuletelor. Eu am scos dupa 14 minute un cornulet( e drept mai gros), sa-l verific, asa ca puteti scoate unul dupa 12 minute sau si mai bine cand incepe sa miroasa a cornulete in bucatarie. Nu le lasati foarte mult ca sa nu devina uscate, tocmai de aceea eu le fac putin mai grosute.


Le-am lasat la racit si le-am pudrat cu zahar.


Aveti grija ca dispar rapid de pe platou! :)))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu lamaie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

16.10.2015, 23:48

Multumesc Daniela!

laura_n 1

06.11.2015, 10:38

diaconta 1

13.12.2015, 20:14

Sigur am sa le fac,ca prea mult imi plac.Mi-am luat si faina de migdale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine