Cornulete fragede cu lamaie si migdale

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 6686 vizualizari

 

O reteta pur si simplu grozava!!! Se topesc de placere in gura :))))) pot sa va garantez! :P :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 50gr. migdale macinate
  • 160 gr zahar pudra
  • 1 lingura de smantana( grasime min 20%)
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
  • amidon 3 linguri( sau faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu lamaie si migdale:

Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cornulete.( vezi foto)

Deja stiti metoda mea, untul rece direct din frigider il dau pe razatoarea mare. Adaugam galbenusurile, smantana, zaharul pudra, vanilia, migdalele macinate in blender, lamaia zeama si coaja si apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul cat sa-l omogenizam, apoi il montam intr-o bila pe care o infainam cu putina faina si o dam la rece 15 minute.

Cu mainile trecute prin amidon, modelam cornuletele, le asezam pe foaia de copt si le coacem. N-am sa va pot da un timp exact pentru ca depinde foarte mult de cuptor cat si de marimea cornuletelor. Eu am  scos dupa 14 minute un cornulet( e drept mai gros), sa-l verific, asa ca puteti scoate unul dupa 12 minute sau si mai bine cand incepe sa miroasa  a cornulete in bucatarie. Nu le lasati foarte mult ca sa nu devina uscate, tocmai de aceea eu le fac putin mai grosute.

Le-am lasat la racit si le-am pudrat cu zahar.

Aveti grija ca dispar rapid de pe platou! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu lamaie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

06.11.2015, 10:38

diaconta 1

13.12.2015, 20:14

Sigur am sa le fac,ca prea mult imi plac.Mi-am luat si faina de migdale

Bya Ralu 1

08.06.2018, 11:25

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu unt din mere si unt de arahide