Cornulete fragede cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 2062 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost reteta postata de Cleme, care o stie de la Dia ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 gr. zahar farin pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca:

Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil.


Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie.


Amestecam pana obtinem un aluat ferm, gras, pe care il dam la frigider pentru 1 ora.


Preincalzim intre timp cuptorul la 175 grade.


Tapetam tava cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam intre palme si formam cornulete mici.


Le asezam in tava, apoi le dam la copt pana devin usor aramii.


Scoatem cornuletele din cuptor, le asezam pe un platou si trecem o ploaie de zahar pudra peste ele.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

AndrutzaP 1

15.05.2016, 09:52

Bunee! Trebuie sa le trec pe lista mea

Rocsi 1

15.05.2016, 11:55

Cornuletele astea se topesc in gura! Vreau si eu!

mirela0911 1

15.05.2016, 17:35

Mmmm, delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Bilute cu nuca si lavanda