Cornulete in doua culori (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 7 Dec 2009 | 39594 vizualizari

 

reteta o am de vreo 15 ani de la matusica mea draga Lili... sunt niste cornulete foarte bune :D din cantitatile date ies FOARTE multe cornulete :D

 

INGREDIENTE

Sirop:
  • o cana cu apa
  • 1/2 cana cu zahar
  • mirodenii
Aluatul:
  • prima foaie
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de prad de copt sau 1 cubulet de drojdie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • a doua foaie:
  •  la fel ca prima foaie doar ca inlocuim zaharul vanilat cu esenta de rom si adaugam doua linguri mari cu cacao
Umplutura:
  • 500 g rahat
Decor:
  • nuca de cocos sau zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori (de post):

 

Prepararea siropului:

Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.

 

Foile:

Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa calduta cu un pic de zahar).

 Se fac foi mititele rotunde (cea cu cacao mai mica decat cea simpla) si se suprapun. Dupa ce se suprapun se mai intind un pic pentru a se aplatiza bine.

Se taie triunghiuri pe care se aseaza cate un  cubulet de rahat, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica.

Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mediu.

Imediat cum luati cornuletele din cuptor se dau fierbinti prin siropul rece, se insiropeaza un pic pe toate partile,  si apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau zahar.

Aceste cornulete se pot servi si simple, fara a fi insiropate si apoi date prin nuca de cocos.

Se mananca atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post