Cartofi aromatizati, la cuptor

de vasimur in Mancaruri de post, 20 Apr 2018 | 6289 vizualizari

 

M-am inspirat din rețeta video „Cartofi în 3 culori”, publicată de Bucataras, dar am folosit alte condimente și am făcut rețeta în stil propriu. Cartofii aromatizați, la cuptor sunt sănătoși, crocanți și simplu de preparat, foarte buni alături de o salată simplă de primăvară, sau de murături asortate, dar pot face față cu brio și ca o delicioasă garnitură lângă o fripură suculentă. Dacă țineți post, este rețeta ideală! Este o gustare perfectă,  mult mai sănătoasă decât dacă prăjim cartofii în ulei.
 
Din ingredientele de mai jos, au rezultat două porții zdravene!

 

INGREDIENTE

  • Mixt condimente cu boia de ardei dulce și piper
  • 2 cartofi mari
  • 1 linguriță de boia ardei dulce
  • piper măcinat după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
  • Mixt condimente rețetă proprie
  • 2 cartofi mari
  • 1 linguriță mixt plante aromatice - rețetă proprie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 lingurițe de muștar (iute sau dulce)
  • piper măcinat după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
  • Mix condimente cu ierburi de Provence
  • 2 cartofi mari
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromatizati, la cuptor:

Cartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de mărimea cartofilor. Arată mai bine dacă-i tăiați rondele cu un cuțit ondulat dar sunt la fel de buni și tăiați rondele netede. Cartofii pe care-i aveam, erau foarte mari, motiv pentru care i-am tăiat cuburi.

Cartofii tăiați se lasă cel putin 10 minute în apa rece pentru ca să se mai elimine din amidon. Amidonul se dizolvă în apa rece și de aceea o tulbură. Se scot apoi într-o strecuratoare, ca să se scurgă, după care se răstoarnă pe un ștergar curat de bucătărie și se tamponează bine pentru a scăpa de umiditatea în exces. Astfel, cartofii vor fi mai crocanți!

Împărțim cartofii tăiați cuburi în 3 castroane. În fiecare castron adăugăm mai întâi uleiul și sarea și amestecăm bine. Apoi adăugăm celelalte condimente, care datorită uleiului se vor lipi de cartofi.

Vom avea 3 castroane de cartofi condimentați cu ingredientele de mai sus și pe care le vom pune în aceeași tavă, pe hârtie de copt, în cuptorul bine încins în prealabil, la 170-190 grade C.

Coacem cartofii aproximativ 40-45 minute. Timpul poate oscila în funcție de cuptor și de cât de mari sunt tăiați cartofii. După  cca 20 min întoarcem cartofii pe partea cealaltă, cu un clește, pentru ca să se rumenească uniform.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă folosiți ierburi aromatice în stare proaspătă, acestea vor trebui tocate mărunt.

2

Puteți folosi orice fel de plante aromatice vă plac.

3

Cuptorul se încinge la minim 170 grade C (treaptă înaltă, la cele cu gaz).

4

Sunt foarte buni și cu parmezan, sau cașcaval răzuit pe deasupra (dar nu mai sunt de post).

5

Sunt buni și cu o salată de primăvară, cu ceapă verde, ridichi, salată verde și un sos de iaurt cu usturoi (tzatziki).

6

Amestecați bine conținutul din cele 3 boluri și astfel cartofii vor fi asezonați uniform.

7

Daca nu va place rozmarinul, îl puteți înlocui cu alte ierburi aromatice uscate sau proaspete: pătrunjel, mărar, busuioc, sau chiar cu semințe de chimen.

8

Dacă vreți ca timpul de coacere în cuptor să fie unul cât mai redus, puteți fierbe cartofii 5-10 minute, înainte să-i puneți la copt.

9

În loc de ulei de măsline, puteți folosi ulei de floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromatizati, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi cu dovlecel