Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 5917 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 600 g faina alba proaspat cernuta
  • 2 oua mari de casa
  • 200 g unt gras (85% grasime) la temperatura camerei
  • 70 g zahar pudra
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare

Umplutura de mac:

  • 1 plic de umplutura de mac, 250 gr. de la Profi
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 70 ml lapte rece

Umplutura de nuca:

  • 1 plic umplutura de nuca,250 gr.de la Profi
  • 70 ml lapte rece
  • o mana de stafide inmuiate in 10 ml esenta de rom

Pentru uns:

  • 1 ou mare de casa
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca):

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc.

Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut.

Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul lichid cu faina,impingand cu mana faina dinspre margini spre centrul vasului.

Ne apucam de framantat, adaugam ouale si untul la temperatura camerei, chiar usor topit.

Framantam pana obtinem un aluat elastic,nelipicios.

Acoperim bolul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul la dospit pana isi tripleaza volumul, cca 90 minute a durat la mine.

Intre timp preparam umpluturile:

-intr-un bol turnam amestecul de mac din plic+zaharul vanilat+laptele rece

-in alt bol turnam amestecul de nuca din plic+stafidele hidratate in esenta de rom+laptele rece

Pentru a sti cu ce sunt umplute cornurile, eu am lasat cate 1 lingura de mac si una de nuca deoparte (in stare uscata, cum erau in plic) pentru a decora cornurile cu ele.

Dupa ce aluatul si-a triplat volumul am preincalzit cuptorul la 185 grade.

Am tapetat tavile cu hartie de copt.

Aluatul l-am impartit in 40 mingiute de marimea unei mingiute de ping-pong (mingiutele de aluat au cantarit fiecare in parte intre 30-40 gr.)

Am intins fiecare bucatica de aluat in forma ovala, vezi foto, apoi am uns suprafata centrala cu un strat generos de umplutura.

Am rulat cornurile si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste destul de mult in timpul coptului.

Am separat albusul de galbenus, am batut mai intai galbenusul cu furculita si am uns toate cornurile cu galbenus,lasandu-le apoi la uscat pentru 10 minute in tavi.

Albusul l-am batut usor cu furculita si peste stratul de galbenus am uns un strat de albus pentru luciu.

Cornurile au fost apoi decorate cu mac si nuca si date la cuptor pentru 35 minute la 175 grade, pana s-au umflat si rumenit ademenitor...

Nu mai vorbesc de mirosul care a invaluit intreaga casa... ( nici nu erau coapte cornurile si toti membrii familiei erau deja prezenti in bucatarie! :)) )

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa Oana