Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

de Panacris in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 1316 vizualizari

 

Ei, deja am progresat! ;) Se pare că acum, întradevăr am dat de gustul cornurilor de Bratislava;) Dar sincer, pentru noi astea sunt cornulețe:D, cornurile sunt mult mai mari;) Hai că ”iar o dau de gard”! Sunt o bunătate! S-au crăpat la suprafață și întradevăr au altă textură interioară:) Gaby, mulțumesc pentru criticile constructive :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • făină albă de grâu Băneasa 600 g.
  • ou de găină 1 bucată,
  • ou de rață 1 bucată,
  • unt 65% grăsime 200 g.,
  • zahăr pudră 50 g.,
  • lapte grăsime 2% 200 ml.
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.,
  • Pentru umplutură:
  • mac 100 g,
  • zahăr pudră 75 g,
  • apă 75 ml.,
  • stafide cca 25 g.
  • Pentru decor:
  • ou de rață 1 bucată
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava / Pozsony kifli:

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul tăiat cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei ce nu agreează microundele, pot topi laptele și untul într-u vas cu fund dublu pe aragaz.


În cuva mașinii de pâine se pun în ordinea următoare: laptele cu untul topit, ouăle, făina, sarea, zahărul și drojdia. Se selectează programul de frământare, ce durează cca 30 de minute, apoi aluatul se csoate, se pune pe o farfurie înfăinată și se lasă la dospit, de data asta la rece, îm frigider cca. 30 de minute.


Pentru umplutură, se topește zahărul în apă, la foc mic, până ce se obține un sirop consistent, apoi se adaugă macul și stafidele, lăsându-sse la fiert ptr cca. 10 minute până ce se omogenizează toate ingredientele și macul se umflă.


Se scoate aluatul de la rece, se împarte în cca. 34 de biluțe de cca 32 de g. ce se întind în formă elipsoidală, adică un oval prelungit ;) se pune câte o linguriță de umpultură;) Recunosc, că o parte am umplut-o și cu Nutella, la cererea Zmeilor mici, și una cu dulceață de prune la cererea lui TataZmeu, se rulează ca și un trabuc și li se dă formă de potcoavă;) .


Cornurile ( de fapt cornulețe!) obțintute se așează pe o tavă, tapetată cu foaie de pergament, se ung cu ou gălbenuț de ou, lăsându-se cca. 10 minute să se usuce, apoi se ung cu albușul de ou. Probabil că aici am greșit din nou :D, am bătut un pic albușul, cred că ar fi trebuit să-l las ca atare ;) Apoi tăvile cu cornulețe se pun la copt, cca. 45 de minute la foc mediu (primele 10 minute la 250 grade, apoi la 180 grade!). După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă la răcit.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava / Pozsony kifli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

simona72 1

23.06.2014, 20:38

Ce bune sunt cu o cana de lapte!!

laura_n 1

24.06.2014, 10:52

Crisule ))) bravooo!

Panacris 1

24.06.2014, 21:58

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu mac