Cornulete cu mac

de noiinbucatarie in Prajituri, 9 Mar 2016 | 803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • dulceata+nuca de cocos,
  • seminte de mac,
  • faina cat cuprinde pentru un aluat moale si nelipicios (aprox. 500 g de faina )
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu mac:

1.Se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.


2. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.


3.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.


4.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.


5. Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.


6.Se intind foi subtiri, se taie fasii si se pune pe fiecare amestec de dulceata cu nuca de cocos. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.


7.Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara mac peste ele.


8.Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos.


 

TIPS-URI

1

Le puteti umple cu orice tip de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Catalina L 1

09.03.2016, 21:01

vreau si eu

-Licurici- 1

10.03.2016, 08:20

ce bune!!!!

mirela0911 1

12.03.2016, 17:07

Ce-mi plac cu mac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava / Pozsony kifli