Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 1947 vizualizari

 

Trebuie sa mentionez ca sursa de inspiratie pentru aceasta reteta a fost Miuta http://langmina.blogspot.com/ careia ii multumesc tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25  g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru decor 
  • zahar pudra
  • nuca de cocos 
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final drojdia. Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam intr-un vas lasandu-l circa 40 minute la dospit, dupa care impartim aluatul in 12 bucati (atatea mi-au iesit mie) Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina. Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal. Se umple cu dulceata, se presara nuca de cocos si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut. Se ung cu ou, se pudreaza cu nuca de cocos si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar pudra. Sunt delicioase si pot fi servite la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

MIUTA 1

09.03.2012, 17:36

Ma bucur tare mult Medi ca ti-au placut.Trebuie neaparat sa fac si eu cu dulceata de capsuni si nuca de cocos.
Cornurile tale arata grozav de bine si cred ca sunt foarte bune

RuxyRux 1

09.03.2012, 20:03

Mmmmmmm cum arata!!! MInunate Medi!!!!

Aurelia 07_07 1

13.03.2012, 07:26

Sunt foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase