Cornuri cu dulceata de prune si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 4 Feb 2015 | 3514 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de cornuri pe care o fac cu placere mereu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 2 lg de zahar
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 12 lg de ulei
  • 300 gr de lapte
  • un praf de sare
  • dulceata de prune
  • 150 gr nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de prune si nuca:

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul.


Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura nuca macinata se amesteca cu 5 lg de dulceata de prune.


Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se baga la cuptorul preincalzit la 200 gr pana se rumenesc.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Umplutura nu curge din cornuri daca are o consistenta mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

04.02.2015, 21:02

Cornurile cu dulceata de prune si nuca eu le ador!

mihaelar63 1

04.02.2015, 23:25

Ce harnica ai fost !!!!

mirela0911 1

06.02.2015, 15:24

Vai ca bune mai sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si ciocolata