Cornuri cu gem

de miremirc in Prajituri, 24 Feb 2011 | 11520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 4 lg miere,
  • 25 g unt,
  • 1 ou ptr uns    
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam pana ce obtinem un aluat moale si nelipicios; lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul(eu l-am lasat cam 40 minute).

Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi rotunde pe care le taiem cu cutitul in 8 bucati; pe fiecare bucata punem putin gem ( eu am folosit gem de prune si gem de afine) apoi rulam cornurile si le punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt ( eu din pacate nu am mai avut hartie de copt si am pus cornurile in tava unsa cu ulei ); lasam cornurile asezate in tava cam 30 de minute ca sa creasca apoi le ungem cu un ou batut si le dam la cuptor; dupa ce s-au rumenit frumos le ungem deasupra cu miere.

Delicioase!

S-au terminat foarte repede si nu am ajuns sa fac poza si la sectiune... poate data viitoare :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu gem-0
Cornuri cu gem-1
Cornuri cu gem-2
Cornuri cu gem-3

COMENTARII (26)

flor

flor 1

25.02.2011, 23:30

STIU SI EU RETETA SI DE FIECARE DATA CAND LE FAC FOLOSESC 25 G DE DROJDIE PROASPATA,LE-AM FACUT DE ZECI DE ORI. .LA CUPTOR LE LAS CIRCA 15-20 DE MINUTE.IN 15 MINUTE NU-S ASA RUMENITE SI IS MAI MOI SI MAI BUNE.

adry88

adry88 1

12.06.2011, 13:51

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:31

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!